Project Vaccinatie

Met het Project Vaccinatie wil HOST TRIaz de bevolking meer bewust maken over het belang van vaccineren en hierop volgend de vaccinatiegraad doen stijgen.


Zo ontstond de Vaccinatiecampagne Victor Vaccin, met als doel de mensen informeren over alle aanbevolen vaccinaties en aansporen om hun vaccinatiestatus samen met hun arts te bekijken.

Deze doelstellingen sluiten perfect aan bij de objectieven van het HOST-proefproject, met name het beschikbaar stellen en delen van ziekenhuisexpertise inzake infectiepreventie en -controle (IPC) en het verbeteren van het rationeel gebruik van antibiotica. Vaccinatie redt miljoenen levens en het zorgt ervoor dat een opname in het ziekenhuis kan vermeden worden. Het wordt algemeen erkend als één van de meest succesvolle en kosteneffectieve gezondheidsinterventies.

Vaccinatiecampagne Victor Vaccin

Naast de basisvaccinaties, gratis aangeboden via Kind en Gezin en het CLB, zijn er nog extra vaccins belangrijk voor bepaalde risicogroepen en leeftijdsgroepen of bepaalde vaccins hebben een herhaling/booster nodig. Via de campagne worden bepaalde doelgroepen aangesproken en krijgen ze informatie over vaccinaties die specifiek voor hen worden aanbevolen.

De campagne bestaat uit flyers en posters, maar ook uit een broodzakcampagne (via bakkers in de regio) en een animatiefilmpje dat verspreid wordt via sociale media, op schermen in de deelnemende ziekenhuizen en in de eerste lijn via huisartsen, CLB's, apotheken, …

Focus op Pneumokokken- en Meningokokkenvaccinatie

Voor dit initiatief wordt in eerste plaats gedacht aan sensibilisering rond het belang van Pneumokokkenvaccinatie voor risicogroepen en alle 65-plussers, alsook informeren rond het belang van meningokokkenvaccinatie die extra bescherming bieden tegen hersenvliesontsteking voor baby's en tieners.

Hier vind je meer informatie over Pneumokokkenvaccinatie of Meningokokkenvaccinatie

Via het campagnemateriaal wordt telkens verwezen naar de website www.victorvaccin.be. Deze website geeft uitgebreider informatie over alle vaccinaties aanbevolen volgens leeftijd en volgens situatie (zwangere, reiziger, werknemer en risicogroepen) en informatie over de ziektes waartegen ze beschermen.

Symposium vaccinatie

TRIaz HOST nodigt u uit voor het wetenschappelijk vaccinatiesymposium in navolging van de sensibiliseringscampagne Victor Vaccin. Dit symposium gaat door op woensdag 18 oktober om 20u in RADar, het leer- en innovatiecentrum van AZ Delta (campus Rumbeke).

Meer info over het programma Welkom - 20231018 - symposium vaccinatie (azdelta.be)

Het symposium kunt u zowel fysiek als online volgen.

Accreditatie voor artsen is aangevraagd in Ethiek & economie (act. nr. 2302 3638).

Schrijf u hier in.

Terug naar overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren.

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu!