Missie & visie

Het HOST project heeft als doelstelling om alle activiteiten rond preventie en behandelen van infecties te optimaliseren. Hiervoor worden verschillende disciplines en actoren samengebracht om enerzijds de opgebouwde kennis en expertise te bundelen binnen het netwerk (3 ziekenhuizen) en anderzijds om deze uit te dragen tot buiten de muren van de ziekenhuizen, bijvoorbeeld naar de woon-zorgcentra (wzc’s).

Missie beeld 1

De belangrijkste disciplines die aan deze activiteiten meewerken in een ziekenhuis zijn infectiologen, medische microbiologen, ziekenhuishygiënisten (experten infectiepreventie), klinisch apothekers gespecialiseerd in anti-infectieuze middelen en de liaisongeriaters. Het HOST-project wil met deze kerngroep van specialisten een algemeen beleid inzake infecties ontwikkelen op netwerkniveau. Dit gaat van gemeenschappelijke procedures voor infectiepreventie tot gezamenlijke richtlijnen voor een correct antibioticagebruik.

Shutterstock 1694911345

Tegelijkertijd willen we een ondersteuning bieden aan het management van outbreaks voor het ambulante outbreaksupportteam van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Hiermee willen we vooral verbeterprojecten opzetten aan de hand van benchmarking en de wzc’s uit onze zorgregio bijstaan in deze processen. Ook het beschikbaar stellen van procedures en richtlijnen behoort tot onze opdracht om te slagen in onze missie.

Missie beeld 3 copy

Deze site maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren.

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu!